“Traffic” Police

Weet je, de omvang van het heelal, dat is iets wat een normaal mens niet kan vatten… Wel, in dezelfde categorie heb je de domheid waarmee sommige Chinezen in bepaalde situaties reageren/handelen. On-voor-stelbaar! Neem nu bijvoorbeeld de “traffic police”. Deze morgen was er blijkbaar wat te veel mist op de highway en naar goede gewoonte (waarschijnlijk voor de “veiligheid”) sluiten ze dan maar bepaalde stukken van de highway af. Gevolg, niet alleen gigantische file aan de afrit maar ook aan de opritten. Deze morgen hadden we pech, de highway was afgesloten en iedereen zou de snelweg moeten verlaten via afrit 11 (en wij nemen 12). Maar geen probleem, Selina zat aan het stuur en dus reden wij over de pechstrook naar het begin van de file om daar vast te stellen dat ze de highway meteen terug zouden openen. Yes, dacht ik, problem solved… Nope, want ik was de Chinezen vergeten aan de oprit (dus onze afrit 12). Chinezen hebben hier in het verkeer absoluut geen geduld. Als het ‘n beetje druk is dan reageren die zoals elektronen in een halfgeleider. Zodra er ergens een gat vrij komt, zit daar meteen een elektron (en in dit geval ‘n auto) in. 🙂 Wat was er dus gebeurd aan die oprit? De toll-gate was gesloten en er onstond een file op het twee-baansvak naar de toll-gate/snelweg. Maar omdat er toch ook niemand van de autostrade afkwam, moeten er ‘n hoop Chinezen zijn geweest die dachten “Hmm, geen idee waarom ze hier stilstaan maar ey, die twee andere rijvakken (in de andere richting) zijn gewoon leeg… Zonde toch, zal eens proberen of ik via die lege rijvakken voorbij kan…” Gevolg: Wij passeerden bij de eerste auto’s aan de afrit maar geraakten er niet voorbij omdat alle rijvakken van en naar de toll-gate vastzaten met auto’s die allemaal de snelweg opwilden… En -denk aan de halfgeleiders- die Chinezen denken hier te kunnen winnen van ‘n camion door zich snel effe in stilstaand verkeer voor ‘n camion te wringen omdat ie dan 2 meter dichter bij zijn doel is… Gevolg, accidentje… En daar moet altijd de politie voor langskomen… De file werd is dus niet minder op aangezien de camion en vrachtwagen net op het juiste baanvak aan het aanschuiven waren… Resultaat: de auto’s die op ons rijvak stonden konden niet door natuurlijk en wij hebben daar een dik uur verloren over 300 meter… En zelfs als ze in fout zijn, dan nog denken ze te kunnen reclameren. Miljaar, wat ‘n gedoe! Ge zou voor minder aggressief worden in het verkeer! Ja, ik was wel wat gefrustreerd… zeker omdat gisteren de IT hier mijne laptop naar de kl*ten heeft geholpen… “Sure, no problem, I’ll just add that networkdrive to your sytem”… grr

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *