Honey, I’m home!

Ik ben dus terug in China 🙂 Gisterenmiddag met de TGV uit Brussel vertrokken naar Parijs voor mijn vlucht met AirFrance naar Shanghai. Alejandro had er mij al over verteld en ik moet hem gelijk geven, het eten bij AirFrance behoort tot de top 🙂

Omdat ik nog altijd niet geregistreerd stond bij de Belgische overheid als Belg in het buitenland, heb ik ervan geprofiteerd om vandaag even het Consulaat generaal hier in Shanghai te bezoeken. Best wel spannend eigenlijk, had het adres in Chinese karakters op mijn iPod staan en thuis snel opgezocht welke metrohalte het dichtsbijzijnde was. Vanuit Pudong Airport met de Maglev (de enigste commercieel uitgebaatte magnetische zweeftrein) tegen 300 km/h naar de rand van Shanghai en daar de metro op. Even hulp gevraagd aan ‘n vriendelijke Chinees om mijn metroticket uit de automaat te krijgen en na ‘n rustig ritje afgestapt aan de halte waarvan ik dacht dat die niet zo ver van het Consulaat zou liggen. Ik wist dat ik een paar straten richting zuid-west moest en chance dat hier alle straatnaambordjes de windrichtingen aangeven. Onderweg ‘n keer gevraagd of ik nog wel goed zat want ik zat echt wel in China: Verschillende ‘bronnen’ wisten me eerder al te vertellen dat “Shanghai is not China” en omdat ik verschillende marktjes passeerde en niet veel verschil zag met Wenzhou dacht ik verkeerd te zitten. ‘n kilometer of anderhalf later stapte ik dan toch ‘n riant landgoed binnen met behoorlijke villa op (die Consuls toch, en dat allemaal met ons uw belastinggeld) 🙂 Ze verwachtten me blijkbaar al, “ah, Vandekerkhof? Juist ja” 🙂 Stuk voor stuk vriendelijker dan de gemiddelde gemeenteambtenaar thuis. Het Consulaat, your home away from home! 🙂

Na mijn overdosis sociale contacten de afgelopen twee weken kan ik er hier weer ‘n tijdje tegenaan maar het maakte er het vertrekken niet makkelijker op… Ik zal jullie weer missen!

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

1 comment

  1. Zeg Ruben, je bent nog niet goed en wel bekomen van de feesten op Kerst en Nieuwjaar of het Chinese Nieuwjaar komt al om de hoek kijken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *