Weet je wat ik wil?

…een opblaaskrokodil. 😉 Nee, serieus, gewoon ‘n lekker pak vettige Belgische frieten met mayonaise, curryketchup en ‘n Mexicano… Of een paar sneetjes ‘zwarte woud’ brood met boter en ‘n schijfje kaas of hesp. De spaghetti van de ViaVia in Heverlee -gewoon de allerlekkerste- kan er ook wel bij. ‘n Steak à la Argentinië of kip met appelmoes zonder dat ik er altijd eerst de stukken been moet uithalen. ‘n Tas échte koffie, ik ben die 3-in-1 oplosbrol meer dan beu.

Over het eten kan ik hier niet echt klagen maar toch… brood wordt hier wel verkocht, als toastbrood… Nja, zegt genoeg natuurlijk. En ander brood of sandwich-varianten in de Lotus Supermarkt is altijd overdreven zoet. Boter kan ik hier wel vinden maar die is amper smeerbaar. Spaghettisaus (gevonden in dezelfde winkel als waar ze Leffe hebben) is veel te zoet. Onlangs heb ik online een broodbakmachine gekocht maar ik betwijfel of de gist en de bloem hier compatibel zijn. Selina heeft hier ook ‘n Senseo koffiezet gespot online, via taobao.com vind je echt alles! Dus binnenkort misschien ‘n tas Senseo?

Het eten hier op het werk is niet zo denderend… In het begin vond ik dat nog best lekker maar na 4 maanden ben ik toch wel anders gaan denken… Het kleinste excuus om buiten de fabriek te gaan eten zal ik graag gebruiken. Daarbuiten valt het goed mee al moet je bij sommige schotels verdorie veel moeite doen… Met zo’n lage arbeidskost verwacht je toch gewoon gepelde scampi’s op je bord te krijgen? Ochja, ondertussen ben ik wel geoefend in het pellen van scampi’s zonder handen… 🙂 Of dan denk je ‘ns ‘n lekker stuk kip te krijgen, schotelen ze u godverdomme ongegeneerd een van kop tot poten stuk geknipte kip voor!

‘t Wordt tijd dat ik nog ‘n keer naar huis kom! Over precies ‘n week ben ik terug en dan blijf ik tot 18 april in Belgie!

Tot gauw!

Published
Categorized as China Tagged

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

2 comments

 1. Hey Ruben

  Ik kan mij inderdaad wel voorstellen dat je de Belgische kost aan het missen bent. Ik veronderstel dat je het thuisfront al een weekmenu hebt doorgegeven 😉
  Probeer je valies voor de terugweg goed vol te steken met lekkers van eigen bodem, al zal het met diepvriesfrieten misschien wel wat moeilijker gaan..

  Misschien tot binnenkort ergens
  Groeten en nog veel fun
  Inge

 2. Hey Ruben,

  ben een inhaalbeweging aant doen op je berichtjes,

  maar alle, je hebt je weer volle moed kunnen voleten, voldrinken met het echte Belgische eten 🙂

  tot binnenkort

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *