Thailand

dinsdag – day 0
mijn reis -helemaal ‘alleen’- naar thailand is tot nu toe heel goed meegevallen. op het vliegtuig naar londen zat ik langs twee leuke vlaamse meisjes die ook naar thailand gingen en daarna cambodia aandoen, goed begonnen dus! op london heahtrow ‘opgepakt’ door security omdat een toevallige test op mijn 50 ml Fa douchegel -verkocht als zijnde ‘in compliance with new european law’ n.b- positief bleek te zijn voor een of ander peroxide… nadat ik de moeilijke beslissing genomen had om het flesje weg te smijten mocht ik verder… :s en de twee meisjes (sofie en sanne) was ik meteen ook kwijt 🙂
woensdag – life in bangkok
op de splinternieuwe luchthaven in bangkok sofie en sanne teruggevonden en nog een vlaams koppel. het verkeer en de stad ziet er eigenlijk niet zo heel anders uit dan in indonesie, drukke straten, chaotisch -en toch gebeuren er amper ongelukken-, uitlaatgassen om u tegen te zeggen… en net als in indonesie bestaan er hier maar drie beroepen precies: ofwel heb je ‘n taxi of tuktuk, ofwel ‘n winkel ofwel ben je bedelaar… sommige taxis zijn getuned, inclusief spoiler (waarschijnlijk om nog sneller stil te staan in de file?)
wat de winkels betreft: je kan hier echt alles kopen! winkeltjes met enkel weegschalen, kitch en andere rotzooi, allerhande waterkranen, 101 verschillende afstandbedieningen, internationale driving licences, pers-id’s… je kan hier zelfs in een apart winkeltje verschillende noodstoppen kopen…
donderdag – site seeing
vandaag hebben we ons voor de eerste keer gezamelijk int zak laten zetten… in elke gids en op elk reisforum staat verschillende keren dat je een tuktuk (zo’n brommerke met een bakske achteraan waar ge kunt zitten) niet kan vertouwen als ze maar 10 bath (ongeveer 10 oude belgische franken) per persoon vragen… maar toch… we wilden naar de grand palace, boedha beeldjes en tempeltjes bekijken… een van de attracties van bangkok naart schijnt. soit, met 5 in 2 tuktuks en off we go… via een of andere kledingwinkel, totaal de andere kant uit… (tuktuk drivers krijgen premies als ze toeristen binnenbrengen, vandaar dat ze zo goedkoop zijn…)… het komt erop neer dat we uiteindelijk een veelvoud van de oorspronkelijke prijs betaald hebben om niet langs zijne shop te passeren…(ik had het moeten weten :s)
grand palace gezien, ca va wel… redelijk impressionant maar veel te veel volk om een goed overzicht te hebben. daarna nog een paar tempeltjes gedaan en transport via de boot, skytrain en metro uitgeprobeerd…chinatown ‘gezien’… we hadden de indruk bangkok wel gezien te hebben 🙂
donderdagavond in een gezellige cocktailbar langs de straat cocktails geprobeerd (waarvan de helft met spijt) 😉 … gezellige avond gehad…
vrijdag – thai massage
gisteren is mijn reisschema een beetje helemaal van richting veranderd, oorspronkelijk zou ik een paar dagen bangkok doen, om dan naar cambodia te gaan..  nu ga ik eerst 700 km naar het noorden van thailand om daar een trekking van 3 dagen (beetje op ne olifant rijden, beetje raften, beetje wandelen, watervalleke meedoen, ben benieuwd) te doen om dan meteen terug te keren naar bangkok en dan naar cambodia… ik ben nogal flexibel en heb me een beetje aangepast aan de reisplannen van mijn twee reisgenootjes…  😉
daarnet thai massage uitgeprobeerd… een half uurtje voor 100 bath, deed bij momenten serieus deugd en bij andere momenten redelijk pijn… 🙂 voor herhaling vatbaar al waren de meningen zeer verschillend (lees, de andere 2 vonden het maar nix)…
anyway, ik hou jullie verder op de hoogte!

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *