Running naked

Deze morgen op weg naar werk passeerden we de toll-gates en even verderop, stonden er een tweetal politiewagens en ambulances langs de kant van de weg. Als je die ziet in China, dan kan je er vanuit gaan dat er iets serieus mis is! Volgende dat ik zag was een politieagent met een jongetje van een jaar of vier in zijn armen, helemaal bebloed…De agent liep langs de ambulances waar de ambulanciers vrolijk in de auto bleven zitten (althans de drivers..) :s Even verderop -we reden een brug omhoog, de highway ligt hier letterlijk wat hoger- zagen we beneden een bus liggen. Of toch iets dat erop leek. Het was alsof het dak van de bus gewoon als een kartonnen doosje in elkaar gezakt was…
Ik voelde me de rest van de weg toch plots een beetje minder op mijn gemak. Zeker toen we voor de zoveelste keer op dezelfde plaats dezelfde wegenwerken tegenkwamen. Selina wacht blijkbaar tot het laatste moment om te remmen…zucht, heb dringend mijn rijbewijs nodig!

Maar dat rijbewijs, dat zal nog ‘n tijdje op zich moeten wachten. Vandaag het nodige certificaat afgehaald op het labour office hier in Wenzhou en daar vertelden ze ons dat we eigenlijk nog ‘n keer dezelfde documenten moesten gaan bezorgen in Hangzhou (4 uur rijden van hier) om nog zo’n zelfde ‘certificate’ te krijgen. Als we dan die twee documenten hebben dan moet ik China buiten om een ’employment visa’ aan te vragen. Dat kan in België (maar daar vlieg ik niet naartoe voor 2 dagen) of in Hong Kong… 😉 Dus waarschijnlijk overmorgen naar Hangzhou (en dat is tegen het weekend dus pak ik dat maar mee) en daarna ‘n keertje naar Hong Kong.

Deze middag tijdens de lunch -er is een ‘restaurant’ opt werk- zat ik met Selina, Rhyme, Sammy en nog een sales meisje aan tafel. Ze hadden een grapje gemaakt over mijn naam… Blijkbaar als je mijn naam ietsje anders uitspreekt -local dialect of Mandarijns, geen idee- dan zou mijn naam -vrij vertaald- evenveel beteken als “running naked”… Tja, tis ‘n keer iets anders dan “zie een zoon

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *