Hangzhou

Zoals in de vorige post gezegd, moest ik naar Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang om papieren voor mijn werkvergunning te regelen. Hangzhou ligt op ongeveer 5 uur rijden van Wenzhou en dus zat er echt niets anders op dan daar meer als één dag voor uit te trekken. Meteen mijn eerste citytrip hier in China. West Lake is een meer van ongeveer 6 km² en slechts een gemiddelde diepte van 2,3 m en het is niet alleen een pictoresque stukje natuur maar heeft ook ‘n significante betekenis in de Chinese cultuur. Het staat hier zelfs op de achterkant van een briefje van 1 RMB (0,1 c€) dus ze zijn er wel trots op. Wij (Selina was mee) hadden vrijdag een beetje pech want er was nogal veel mist en dus weinig mooie foto momenten. Maar dat weerhield Selina er niet van om toch bij zowat alles foto’s te nemen… Voor Starbucks, bij elk standbeeld, voor de etalage van Svarovski, oude winkeltjes… Hier is een foto van haar bij ‘n steen die zegt “West Lake Hangzhou “. Het laatste karakter (een van de weinige die ik al ken) wordt geschreven als “zhou” (klinkt zo’n beetje als “Joe” op zijn Engels). Naast West Lake is er ook nog ‘n grote boedhistische tempel die je kan bezoeken, Lingjin Temple. Selina stelde in de namiddag voor om die tempel te gaan bezoeken, was ‘n eindje uit de stad maar ik had er niets op tegen. Nu heb ik al wel meerdere boedhistische tempels bezocht maar deze keer was toch wel ‘n beetje speciaal. Had nog nooit gezien hoe dat ‘boedhisten’ ‘bidden’. Ze branden wierook en buigen dan 3 maal in elke windrichting. De tempel had meerdere etages, en op elke etage werd er dan een andere kleur wierook verbrand. Daar worden massa’s wierook verbrand, niet te geloven!

Jefang street is een andere trekpleister. Een authentiek straatje met allemaal souvenir shops (zeg eens 10x snel na elkaar “chopstickshop”) :), kunstenaars en andere kitsch. Een van de kleine zijstraatjes daar is ‘snack street’. Allemaal superkleine foodstalls, de een naast de andere en je kan er zo’n beetje vanalles uit overal in China eten. Lekkel lekkel! Over Chinees eten zal ik later nog ‘n keer uitgebreid schrijven.

Gisteren avond heb ik hier ‘n keer het domein rond mijn appartement verkend. Tis hier allemaal nogal redelijk nieuw, denk dat ze vorig jaar zijn beginnen bouwen. Aan de ingang van het domein staat er een planneke en gisteren heb ik dat eens deftig bekeken en ontdekt dat er een zwembad is! Nu heb ik dat eens gezocht maar was nog niet klaar. Een tennisveld en fit-o-meter waren wel al klaar. Zal binnenkort daar ook eens foto’s van posten.

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *