Vietnam

een laatste mailtje over mijn ervaringen in indochina…
ik geloof dat ik tijdens het schrijven van het vorige mailtje in Sihanoukville zat aan de kust van cambodia. nadat ik kris zaterdag had afgehaald op de luchthaven zijn we zondagochtend meteen naar Sihanoukville vertrokken. Sanne en sofie waren een dag eerder Cambodia binnen gekomen en zouden ook naar Sihanoukville komen. Ik had erop gerekend om een dagje lekker nix te doen en gewoon eens een keer deftig uit te rusten want dat kon ik wel gebruiken eigenlijk… Al die busreizen en het vroege opstaan, de halicunerende dromen door Lariam… een vakantie dient om uit te rusten maar dat was er eigenlijk nog niet van gekomen…
Anyway, dat dagje aan het strand viel serieus tegen, het regende de hele dag… chance dat we met vieren waren en dat er kabeltelevisie op de kamer was 🙂
vandaag is mijn laatste dag in SE Asia en nu zit ik terug in Bangkok, ben gisteren teruggevlogen uit Vietnam en heb hier afgesproken met de mensen die ik aan de Cambodiaanse grens heb ontmoet.
we zouden afspreken in een guesthouse in khao san road in het oude historische centrum van bangkok… mili had me laten weten waar hun guesthouse zich ongeveer bevondt…alleen kon ze me de naam niet meteen vertellen… savonds laat toekomen in khao san road, helemaal alleen is echt niet plezant… super crowdy en ik voelde me eerlijk gezegd wat ongemakkelijk tussen al die andere backpackers op straat, in de bars en de shops… uiteindelijk heb ik het guesthouse snel gevonden maar mijn nieuwe vriendjes vond ik niet… tot deze morgen bij het ontbijt… was plezant om hen terug te zien ook al had ik er maar een paar dagen mee rondgetrokken in cambodia. zij hadden met andere mensen afgesproken, allemaal argentijnen die elkaar in nieuw zeeland hebben leren kennen. hele leuke mensen allemaal en ik denk dat ik mijn volgende vakantie bestemming al weet 🙂
anyhow, hoe was vietnam? heel leuk (backpacken is altijd leuk!) 🙂 interessant hoe mensen leven in, om, voor en door de mekong rivier… zo hebben we ergens floating market bezocht waar elke ochtend een massa bootjes bij elkaar komen liggen op de mekong om dan hun spullen te verkopen. op een bamboo stok is dan uitgestald wat er verkocht word… er bestaat ook zoiets als floating village… gewoon een huis maar dan drijvend op het water… een aantal van die huizen hebben een ‘ondergrondse’ kweekvijver voor vissen.zo kan1 enkel huis wel meer dan 100000 vissen in kweek hebben…
ondertussen zit ik terug op de luchthaven van bangkok, aan het wachten op mijn qantas flight naar london die meer dan 2 uur vertraging heeft waardoor ik uiteindelijk mijn connecting flight naar brussel mis… en dit toetsenbord is extreem moeilijk om te gebruiken dus ik ga het hierbij laten en misschien nog een mailtje sturen wanneer ik terug thuis ben…

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *