Journey to the West

Minimum 12.000 kilometer met de trein door 7 tijdzones, minimum 3 landen, 2 continenten en maar één doel, België! Over exact 5 maanden begin ik aan mijn terugreis naar huis. Deze keer niet gewoon met het vliegtuig maar helemaal met de trein, vanaf het nieuw treinstation op ‘n paar kilometer van het fabriek tot -indien ik tijd genoeg heb- helemaal in België. Van de Chinese Oost zee tot de Noordzee, van Oost Azie naar West Europa! Vanuit Beijing samen met Stijn op ‘n trein richting de Mongolische hoofdstad Ulan Bator. Een week rondtrekken op de Mongolische steppes om vervolgens verder te reizen richting Russisch Ulan Ude, ten Oosten van Lake Baikal, het grootste zoetwatermeer ter wereld waar we dan ook ‘n week de tijd nemen om de natuur te ontdekken en ‘n stukske met ander vervoer om tot in Irkutsk -ten Westen van Lake Baikal- te geraken. Dan volgen 3 dagen en 3 nachten aan boord van wat men ook wel de ‘Trans-Siberische Express’ noemt of ook wel “the longest vodka party ever!”. 🙂 Langzaam maar zeker, beetje bij beetje zullen we dichter bij Moskou komen om er over het Rode Plein te wandelen (als dat überhaupt gaat, tot zo ver mijn research). Ik reis dan door tot Sint-Petersburg, dé culturele hoofdstad van Rusland van waaruit ik eventueel nog ‘n trein kan nemen door Wit-Rusland, Polen en Duitsland om uiteindelijk ergens in België van de trein te stappen!

Of ik er naar uit kijk? Zeker! Dit is al jaren ‘n droom en nu zit ik in de ideale situatie om die uit te voeren! Die 1,5 jaar die ik al in China werk/woon, zijn voorbij gevlogen dus die laatste 5 maand zullen achteraf niet meer lijken dan ‘n laatste sprintje. Alhoewel ik heel vaak heb geklaagd over die ‘stoeme Chinezen met hun dwaze hersenkronkels’, heb ik nooit getwijfeld dat ik de juiste keuze maakte om naar hier te komen. De keuze om al dan niet terug te keren of om mijn verblijf te verlengen was daarentegen veel moeilijker dan al dan niet naar China te gaan in de eerste plaats. Maar uiteindelijk, het zou maar uitstel van executie zijn want ook al ben ik hier graag, ik zou hier nooit definitief willen wonen! Het zal aanpassen worden want mijn cultuur shock kreeg ik nooit bij het arriveren in China maar wel bij mijn tijdelijke vakanties in België!

Published
Categorized as China

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *