Rijbewijs… update

Het vervolg op de vorige post.

Maandagmorgen heeft de Chinese papiermolen me op ‘n positieve manier verrast! Nadat we de juiste vertaling voor mijn rijbewijs hadden afgehaald mochten we gewoon ergens gaan aanschuiven en werd mijn rijbewijs meteen klaargemaakt. Sinds 1 januari dit jaar is de regelgeving aangepast en moet je niet meer 2 weken wachten. Niet dat de mensen er zolang overdoen om het in orde te krijgen (wat ‘n bandwerk!), ze zullen gewoon net beseft hebben dat het ook anders kan 🙂 En Seline “You’re such a pig!” en dat is hier eigenlijk ‘n compliment 🙂 Ik ben geboren in het jaar van het varken en die mensen zouden nogal meer chance hebben dat anderen… 🙂

Anyway, ben content dat ik nu mijn auto eindelijk aan mijn deur kan zetten dan die elke dag te moeten afgeven!

Tot later!

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

3 comments

 1. Eindelijk kunt ge de chinese wegen wat onveilig gaan maken of misschien is het eerder omgekeerd als ik al uw avonturen zo lees van het chinese rijgedrag.
  Veel succes op de baan!

 2. Ni hao!
  (vraag me niet hoe het juist geschreven is :-), maar toch iets dat ik het geleerd van mijn chinese thesispartner)

  Amai Ruben,
  Zat hier toch met de glimlach toen ik je verhaal las van de foto’s en de vertaling van je rijbewijs. Ik denk dat je daar toch wel leert je niet te snel op te jagen :-).

  Proficiat met je rijbewijs en goed dat je nu zelfstandig kan gaan waar je wil!

  Groetjes,
  Lieselot

 3. Hoi,

  Ik vertrek binnenkort ook voor lange tijd naar China dus deze blog is wel handig.
  Een vraagje over dat rijbewijs. Moet je je Belgisch rijbewijs afgeven als je een chinees rijbewijs aanvraagt of ben je dit kwijt? (want omgezet in chinees rijbewijs)

  Alvast hartelijk bedankt

  MVG
  Christophe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *