Spice Girls

Zucht, dat verkeer hier is verschrikkelijk. Begin me daar toch wel stillekes aan aan te gaan ergeren. Ge moet dat verkeer hier ‘n beetje vergelijken met ‘n bende kleuters op plastieken driewielerkes die allemaal tegelijkertijd en als eerste de overkant van de speelplaats willen bereiken. Enkel de rijrichting hebben ze ‘n beetje gemeenschappelijk! Een vijfbaansvak heeft dan wel vijf banen maar zes of zeven wagens passen ook wel langs elkaar. Als er niet langs links voorbij kan dan toeter je gewoon ‘n keer, flikkert ‘n vijftal keer met je lichten en probeer dan tijdens het rechts voorbij halen snel genoeg te rijden zodat je vlak voor die camion rechts terug naar links kan. Zo slalommen die auto’s tussen de vrachtwagens en bussen op de Highway. Omdat ze hier het linkerrijvak de ‘speedway’ noemen en het rechtse de ‘slow driveway’ en snelheid een relatief begrip is, gebeurt het vaak dat ‘iets snellere’ camions gewoon links blijven rijden maar toch beduidend trager zijn als ‘n gewone wagen. Als ik kon, ik zou uitstappen en ze ‘n toek op ‘n bakkes geven! Onderweg naar het werk passeren we elke keer ‘the tunnel of death’, een slecht verlichte en verluchte tunnel met slechts één rijvak die dan ook nog eens gedeeld moet worden met fietsbrommerkes (geen idee hoe ze hier noemen, vergelijk het met ‘n tuktuk in Thailand maar dan met laadruimte) die absoluut geen enkele vorm van verlichting/reflectoren hebben en zo vuil zijn dat ze perfect gecamoufleerd zijn tov de muur van de tunnel. Plots zie je die dan! Ze geven er hier precies ook echt niet om, ‘t gaat hier om zien niet om gezien te worden. Eigen veiligheid, dat kennen ze absoluut niet. Beeld u thuis ‘n keer een gemeentewerker in die staat te vegen op de pechstrook van de E40 richting Brussel, tijdens spits… Wel, hier heb je zo’n mannen/vrouwen! Voetgangers hebben hier nul rechten. Zelfs wanneer je de straat oversteekt op het zebrapad wanneer het voetgangerslicht groen is (spoei’d u want veel tijd krijgt ge niet), dan nog wordt er niet voor je gestopt maar zie je de chauffeurs denken “allez, zot! wat doet gij hier, maakt dat ge weg zijt”. Alles wat thuis niet mag, mag hier wel en is dagelijkse praktijk. Nog erger is het ‘s avonds naar het naar huis rijden. Iedereen steekt dan zijn grootlichten (alst kan de mistlichten vanvoor ook) want er is amper straatverlichting… Gevolg -en zeker als het regent- iedereen wordt verblind… En probeer dan maar ‘n keer op tijd uit te wijken voor iets of iemand dat plots op de weg staat zonder verlichting. Ongelooflijk dat hier zo weinig mensen worden doodgereden. Ik verschiet er niet meer van wanneer er plots iemand midden op de weg en in tegengestelde richting wandelt of met zijn brommerke probeert over te steken. En tis ook niet dat ze moeite doen om sneller naar veiligere oorden gaan…pff

En bij dat alles komt nog ‘n keer dat Selina vorige maandag een cd van de Spice Girls heeft gedownload en die staat al sindsdien op ‘repeat all’ in de auto… Tijd voor mijn rijbewijs, al is het maar zodat ík de muziek kan kiezen!

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

1 comment

  1. Jaja, lang leve de file in Belgie zeggen ze dan hé! Maar t ziet er nie echt naar uit da je voor de rest veel te klagen hebt als ik je blog lees 🙂

    wij zitten hier ondertussen vol ongeduld te wachten op de eerste sneeuw!!!!

    Slukes
    Sofie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *