Wenzhou City

Vandaag heb ik ‘n groot deel van downtown Wenzhou te voet ‘doorkruist’. Selina heeft me ‘n aantal papierkes geschreven met plaatsen in Wenzhou, zoals Times Square (fitness), Computer market, Supermarket, Downtown (met Pub Street). Heel makkelijk, gewoon een taxi tegenhouden, kaartje kiezen, tonen en rijden maar! 🙂 Wel grappig eigenlijk, daarstraks toen ik wilde terugkeren van het centrum, hield ik ‘een’ taxi tegen, stapte in en toonde het papierke met mijn adres op. Die kerel begon daar vanalles int Chinees tegen mij uit te leggen waar ik natuurlijk geen woord van begreep waarop ik antwoordde “yeahyeah, just drive, ok?” Maar omdat ie zijn teller niet opduwde dacht ik al wel dat ‘m iets belangrijk te zeggen had. Blijkbaar zijn er dus verschillende taxis, je hebt er groene, rode, blauwe en gele. Ik zat in ‘n gele en die doen blijkbaar enkel het centrum…ik moest ‘n groene hebben…

Nu, Wenzhou is ‘n grote stad en de beste manier om die te leren kennen is zoveel mogelijk te voet te verkennen! Ik begon met ‘n taxirit naar de computer market waar ik even ben binnengeweest en van daaruit richting een van de weinige herkenningspunten die ik hier heb. De toren van China Telecom. Die ligt op ‘n groot kruispunt waarboven een zwevend rond punt voor voetgangers is. Daar heb ik op goed geluk een zijstraat gekozen en uiteindelijk kwam ik op ‘n straat ‘Jiefang Jie‘ uit die ik een tijdje geleden met Sasha (lang verhaal) gevonden heb. Ik wist dat er daar ‘n smal zijstraatje was met ‘n aantal bars en plaatsen om gezelschapsspellekes te spelen. Eén van de weinige plaatsen die ik tot nu toe gevonden heb, waar ge op uw gemaak aan ‘n toog een pintje kunt pakken (weliswaar geen goed bier, makom, tis iets). Jiefang Jie loopt uit op de rivier en ook al heb je daar ‘n mooi zicht op Jiangxin Island (tenminste als het ‘n keer niet bewolkt is), veel is daar niet te doen. Een beetje verder langs de rivier ligt wel de ene bar na de andere, die ga ik volgend weekend eens met Alejandro uittesten, althans dat heeft ie me beloofd.

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

1 comment

 1. Dag ruben,

  alles ok in china? het sneeuwt hier vanavond, 10 cm sneeuw. Frans is er ook bij.
  we hebben je website gevonden en zullen je nieuwjes regelmatig volgen.
  we zijn deze namiddag gaan bowlen, en deze avond met papa en vrienden gaan chinezen, bij josefine. Je krijgt de groeten van haar.Kan je daar ook lekker chinesen:-)

  Groetjes,

  Frans en May

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *