La Brioche Dorée

Heerlijk dagje vandaag! Lekker weertje, ‘n graad of 17 met ‘n blauwe hemel, geen wind, ideaal terrasjes weer eigenlijk! Gisterenavond nam ik ‘n taxi richting ‘Times Square’ en onderweg zag ik toevallig een klein winkeltje ‘Patisserie francaise – La Brioche Dorée’.  Leek me wel de moeite om van dichterbij te onderzoeken! Blijkt een franse keten te zijn en ze verkopen daar ‘n aantal Franse producten. Keilekkere croissants, écht brood, gebakskes, confituur en zelfs Kinder Surprise, alleen de Franse kazen miste ik nog 🙂 ‘n Half uur wandelen is natuurlijk wel ‘n beetje te ver om mijn verse broodjes op zondagmorgen te halen… Omdat het toch goed weer was, besloot ik ‘n koffie te gaan drinken in ‘Bobo Caffee’, een Italiaans cafe’tje. Op de menukaart stond zoiets als ‘Pure Belgian Coffee’ en aan de prijs te zien moest het wel iets speciaals zijn…125 RMB (zoveel als 15 €). Toen ik vroeg wat dat precies wast, toonden ze me ‘n soort vacuum koffie machine. Interessant principe, duurde wel even voor ik doorhad hoe het werkte 🙂 Als je de foto bekijkt, zie je links een glas waar je de koffie indoet en in het reservoir rechts kap je water dat je laat opwarmen. Doordat het water uitzet en het waterreservoir hoger staat, creëer je ‘n syphon effect en loop het water in de koffie. Zodra je de warmtebron wegneemt, ontstaat er ‘n vacuüm waardoor het water terug in de omgekeerde richting kan lopen. Resultaat: lekkere koffie! 🙂 Heb ‘n beetje ge’google’d naar waar ik deze ‘Royal Belgian Coffee Maker’ kan kopen…Surprise surprise, made in China en bestelbaar per 1000 stuks…hmm…

Sinds gisterenavond heb ik ook satelliet-tv, kan ik die veel te grote tv hier ook ‘n keer nuttig gebruiken. Ik dacht dat CNN hier niet echt geapprecieerd werd maar dat kan ik zonder problemen bekijken hier. Heb ook ‘n paar foto’s gemaakt van de omgeving van mijn appartement hier.  Vanuit de keuken gezien, vanop de brug en hier ‘n beetje meer met de omgeving.

Voor de rest, deze week niet zo veel speciaals gebeurd. Beetje zwaar verkouden geweest, nu gelukkig terug beter. Op ‘t werk alles ok. Soms wel ‘n beetje vervelend, zonder Selina of Rhyme is communicatie op de vloer absoluut niet simpel. Zelfs wanneer ik iets probeer uit te leggen met gebaren, krijg ik meestal een reply in ‘t Chinees en ‘n verlegen lachske erbij… Maar dat probleem is er buiten het werk ook. Ondertussen weet ik ook wel al dat ‘n perfecte ‘Hello, how are you?’ niet betekent dat ze verstaan als ik zeg ‘I’m fine, thanks, and you?’ 🙂 Woord per woord vang ik hier wel wat Chinees op eens ik ‘n keer lessen kan beginnen, zal dat nog wel sneller gaan.

Eind volgende week moet ik naar Hong Kong om mijn ’employment visa’ aan te vragen, dan kan ik hier eigenlijk mijn werk- en verblijfsvergunning krijgen en ook mijn rijbewijs!

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

3 comments

  1. zijt ge zeker dat ge zelf in china met de auto wilt rijden???
    trouwens in taiwan verkopen ze dat koffie-systeem onder “japanese style coffee”…

  2. K moet zeggen, ge hebt preceis wel een leuk zicht vanuit uw appartementje! Precies nie wat ik verwacht had te zien, ma k weet dan ook weer nie wat ik wel had verwacht 🙂

    Amuseer u daar nog!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *