Party Wenzhou

Vorige zaterdag zou Alejandro mee ‘n keer meenemen om het nachtleven van Wenzhou te leren kennen. Hij zou me rond ‘n uur of 10 komen halen en naar Argentijnse gewoonte was ie natuurlijk stipt op tijd… In de auto kennis gemaakt met Patricia, een Spaanse expat voor ‘n “swimsuit producing company” die hier al ‘n jaar of 4 zit. Uitgeweest in een club -Ibaza-something- met Chinese dance music, duur bier en veel te schone meiskes! Maar dat laatste is misschien maar ‘n gedacht, belichting in dance cafe’s is niet altijd even optimaal natuurlijk 🙂 Maar toch, evenzeer ‘n keer goed rondgekeken en viel me meteen op dat er daar ‘n interessant drinkspelleke gespeeld werd. Patrica legde me uit dat het ‘n soort poker spel is (Jiuling? -> Perudo!, tnx Ramona!). Elke speler krijgt zo’n ‘pot met 5 dobbelstenen’, je schudt daarmee en dan moet je proberen te winnen van je tegenspeler door te bluffen hoeveel dobbelstenen je van elk hebt. Leuke eraan is dat je de dobbelstenen van je tegenspeler ook kan gebruiken (zonder dat je die ziet uiteraard). Zo kan je dus maximaal 10 zessen halen… Interessant, moet ik mij beter in oefenen want Chinezen die gedronken hebben zijn wel leuk (wel op tijd stoppen want na daarna vallen ze in slaap). En met dat limonade bier hier, kunnen de meesten onder ons ‘n halve bus Chinezen onder tafel drinken.
Ah, en in plaats van Whiskey cola, is het hier whiskey thee… 🙂 En ‘n toast uitbrengen doen ze met iedereen die in de buurt is 🙂
Naar het schijnt zou je in ‘n disco in de buurt ‘POP’ (spreek uit: pjiopie) nog leukere taferelen te zien krijgen. Volgende keer 🙂

En dan de maandag, Alejandro zou me na het werk meenemen naar ‘de winkel waar je wel wat Westerse producten kan krijgen’… Bleek gewoon ‘n Chinese winkel te zijn die inderdaad wat Westerse producten had… Chance dat ze mijne Blonde Leffe daar verkochten want ik zou anders lichtjes teleurgesteld zijn geweest! Ze verkochten er naast kaas, boter en spaghetti saus nog ‘n paar andere dinges zoals koekskes enzo… In de buurt lag er nog ‘n bakker waar het brood nog beter is als in ‘Brioche Dorée’. Eind goed, al goed!

By Ruben Vandekerkhof

Biographical info comes here!

1 comment

  1. hey you…. da drink spelleke van de chinezen komt van de Pirates en noemen wij PERUDO…
    Ik kan da ook….heb zelfs een set dobbelstenen, goed voor meer dan een avond plezier!!!

    XXX

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *